Agenda

agenda

Het klopt, het pompt, het heeft lief, het breekt, het springt, het slaat over en soms staat het even stil. In december gaan alle verhalen bij Echt Gebeurd over Het Hart.

Kreeg jij het hart van iemand anders en hou je sindsdien ineens alleen nog maar van Bach? Heb jij ooit iemands hart zo definitief gebroken dat hij of zij erin bleef? Heb jij als hartchirurg een levend hart in je handen voelen kloppen en wil je erover komen vertellen? Meld je snel aan voor onze december editie!

Voor onze tour in januari, klik HIER! De thema’s van de rest van het seizoen vind je hieronder.

16 februari 2020         Naakt
Voor sommigen is het naakte lichaam het meest natuurlijke van de wereld. Zij lopen het liefst altijd bloot rond, of het nu in huis is of tijdens een potje tennis. Voor anderen is je blootje iets om te bedekken, om te bewaren voor wie je het meest nabij is of je zelfs voor te schamen…

Wanneer voelde jij je op je naaktst? Was het toen je je door je schoonouders liet overhalen om mee te gaan naar het naaktstrand? Of toen je voor het eerst je hoofddoek afdeed in het bijzijn van je man? Ben je wel eens in je blootje buitengesloten uit je eigen huis? Was je functioneel naakt, als acteur of model? Of heb je je juist nog nooit in gezelschap durven uitkleden? Op 16 februari is het in Toomler tijd voor de naakte waarheid.

15 maart 2020             Marokko
Vakantieland, drugsexportland, emigratieland, ontwikkelingsland, heimweeland of thuiskomland. We vinden veel van Marokko, maar in maart is Echt Gebeurd niet geïnteresseerd in de meningen, maar in de verhalen.

Kwam je per ongeluk in Marokko terecht en wilde je er nooit meer weg? Ontdekte je door stamboomonderzoek dat je familie bent van de Marokkaanse koning? Heb je de liefde van je leven ontmoet en verloren in Casablanca? Of heb je je hele leven verhalen over Marokko gehoord en vielen die in het niet bij je ervaring toen je er eindelijk kwam? We horen er graag over!

19 april 2020               Ouders
In theorie hebben we ze allemaal, ouders. Maar sommigen missen hun ouders vreselijk, terwijl anderen er meer hebben dan ze aan kunnen. Je kunt er na jaren achter komen dat je ouders een vreselijk geheim voor je hebben stilgehouden. Of je kunt zo aan ze vastgeklonken zijn dat je meer van ze weet dan je lief is.

Heb jij jarenlang met het circus van je ouders de wereld rondgereisd? Ben jij op je twintigste geadopteerd door de beste ouders aller tijden? Hebben jouw ouders je gedwongen om hele zomers lang in een boomhut te wonen? Of heb je altijd al geweten dat je eigenlijk het kind van een koningsechtpaar was en kwam je er onlangs achter dat je al die tijd gelijk had? Op zulke verhalen hopen we in april bij Echt Gebeurd.

17 mei 2020                Eerste Hulp
Er zijn mensen die hun EHBO-diploma trots overal mee naar toenemen en niet kunnen wachten tot ze getuige zijn van een ernstig ongeluk om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat is goed nieuws voor de mensen die al flauwvallen bij het zien van een bloedneus. Of we nu uren hebben zitten wachten om van de verpleger te horen dat onze papercut écht niet gehecht hoeft te worden of door een helikopter van de skipiste zijn gehaald, iedereen heeft zo nu en dan eerste hulp nodig.

Op 17 mei horen we verhalen van helden en slachtoffers. Van de ras-EHBO’er die met het meegebrachte naaisetje zijn eigen wond hechtte en het brekebeentje dat overgeleverd was aan de goede bedoelingen van een plaatselijke sjamaan. En kom ons vooral vertellen over die keer dat je als arts naar de opera ging en je oren niet geloofde toen er iemand vroeg of er een dokter in de zaal was.