Meedoen

Even niet…

Hoewel we hopen dat we zo snel mogelijk weer het theater in mogen met nieuwe afleveringen, weten helaas we ook al zeker dat dat dit theaterseizoen niet meer zal gebeuren. We zullen de komende weken of maanden dan ook geen nieuwe verhalen in behandeling kunnen nemen.

Zodra we weten wanneer we weer kunnen beginnen, zullen we een nieuwe thema-indeling maken, een nieuwsbrief versturen en nodigen we je van harte uit om je verhaal weer in te sturen. En tot die tijd hopen we dat je je eigen manier vindt om je verhalen te delen, ter afleiding en ter troost! 

Doe mee en geef je op!

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een verhaal te komen vertellen bij Echt Gebeurd. Podiumervaring is absoluut niet vereist. Let wel, Echt Gebeurd is geen open podium. Onze redactie selecteert de verhalen die op het podium komen. Ook helpt de redactie mee met de voorbereiding van je verhaal.

Luister de podcast en lees hieronder de tips door voordat je je opgeeft.

Tips!

Bij Echt Gebeurd laten we verhalen horen waarin de verteller iets meemaakt waardoor hij of zij verandert: hij of zij gaat anders naar zichzelf kijken of leert de wereld of zijn/haar eigen denkbeelden op een andere manier kennen. We zoeken naar verhalen waarin deze verandering plaatsvindt. Deze gebeurtenissen kunnen groot zijn: ‘oorlog’, ‘gevangenschap’. Maar ook klein: iemand zegt iets tegen je waardoor je jezelf anders bent gaan zien, je ziet iets waardoor de wereld voor je verandert.

Echt Gebeurd is niet op zoek naar ‘trajectverhalen’, oftewel verhalen die een heel leven bestrijken. Je hebt als verteller maar acht minuten, dus zoom in op die ene gebeurtenis, dag, minuut die bepalend voor je is geweest. Bedenk dus voordat je je opgeeft goed na over waarom je dit verhaal wilt vertellen. Waarom is dit verhaal belangrijk voor je? Door deze vraag te stellen kom je er vaak achter of de gebeurtenis bepalend voor je is geweest en hoe.

Echt Gebeurd is op zoek naar persoonlijke verhalen. Dus vertel een verhaal over jezelf, niet over de avonturen of eigenaardigheden van een ander, tenzij je door deze ander iets over jezelf te weten bent gekomen. Een goed voorbeeld hierbij is het verhaal van Sander van Opzeeland.

Opgeven

Vul in het contactformuleer je gegevens in met een korte beschrijving van je verhaal en de reden waarom dit verhaal belangrijk voor je is geweest. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om te kijken of het verhaal geschikt is voor op het podium.

Wat wil je doen?*

Naam*

Email*

Telefoon*

Welke editie zou je mee willen doen?

Een beknopte versie van je verhaal*