Agenda

agenda

Hè fijn, de feestdagen komen er weer aan! Met z’n allen gezellig rond de tafel, smullend van de kalkoen, latkes, ci en oliebollen. Vrede op aarde. Gelukkig Nieuwjaar. Voor iedereen. Amen. Of toch niet?
Even voor de goede orde: statisch gezien scheiden de meeste stellen rond de feestdagen en overlijdt zo’n 10 procent van de mensen die dat jaar overlijden, rond Nieuwjaar en is vergiftiging doodsoorzaak nummer 3. Dat laatste hebben we verzonnen. Maar als je ooit bedorven vlees hebt gegeten bij de koningin of in de Mc Donalds hebt gewerkt voor een verschrikkelijke baas, ook dan ben je welkom. Net als de kok van het drie sterren restaurant, de pannenwasser de ober en de diëtist die zelf op dieet moest.
Voer voor Echt Gebeurd dus. We zoeken verhalen over gebroken serviezen, koken op een cruise ship en tafelen met monniken in het klooster.

 

De tekening is gemaakt door kunstenaar Nieske Kalkman. Echt Gebeurd heeft in overleg met Nieske tekeningen uit haar collectie uitgezocht die bij de thema’s passen. Haar tekeningen zijn te koop.