Agenda

agenda

Wil je leren hoe je een goed persoonlijk verhaal kan vertellen?

Echt Gebeurd geeft een zomercursus ‘waargebeurde verhalen vertellen’. In een vijfdaagse cursus zet je je eigen waargebeurde verhaal op poten en onderzoek je hoe je deze het mooist kan vertellen aan een publiek.

Cursus inhoud
Bij Echt Gebeurd vertellen mensen waargebeurde verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. Het zijn vaak ontroerende verhalen, losjes verteld, die een inkijk geven in het leven van de verteller. Maar waarin verschilt een goed verteld verhaal van goedkoop melodrama, stand-up comedy of gewoon een lollige anekdote? En op welke manier vertel je een verhaal zonder dat het lijkt alsof je een voordracht houdt?

Wat doe je?
In deze cursus werk je toe naar de vertelling van je eigen Echt Gebeurde verhaal. Je onderzoekt gebeurtenissen en ontwikkelingen in je eigen leven en maakt daar een verhaal van. Je begint met de opbouw van het verhaal en de structuur. Ook leer je presentatie- en verteltechnieken. Op donderdagmiddag of vrijdagavond vertel je je eigen Echt Gebeurde verhaal voor publiek.

Ingangsniveau
Iedereen is welkom

Presentatie
Iedere zomerweek eindigt met een gezamenlijke presentatieavond op vrijdag, waar alle cursisten, acteurs, muzikanten, schrijvers en beeldend kunstenaars, aan meedoen. In eerste instantie voor de andere zomercursisten, en mocht er plek zijn, dan kan ook publiek van buiten worden uitgenodigd. Houd deze avond dus vrij! We beginnen om 19.00 uur.

Kijk voor meer informatie of inschrijving.