Agenda

agenda

Soms hebben we maar drie woorden nodig om een zeer complexe psychologische en buitengewoon uitputtende emotioneel-fysieke aangelegenheid, genaamd de liefde, helder te krijgen. Het is aan. Het is uit. Vaker is het één groot grijs gebied. Fijn voor Echt Gebeurd, want, voer voor verhalen.

Dus: kom vertellen hoe er na zeven jaar knipperen abrupt een begin/eind aan jullie relatie kwam. Of vertel over hoe je wekenlang voor de spiegel oefende om het uit te maken met je vriendin, maar bij iedere ontmoeting toch zwichtte en uiteindelijk met haar trouwde. Vertel over in ieder stadje een ander schatje. Of hoe je ontdekte dat jij zo’n schatje was, maar dacht dat je een volwassen relatie had, gebaseerd op wederzijds respect. Of vertel over hoe jullie gezamenlijk tegen het hele aan/uit concept waren, maar er desondanks wat problemen ontstonden, omdat degene die jij vrij lief had, liever met de buurman ging.

Ook andere relaties kunnen aan of uit: kom vertellen hoe het uitging met je beste vriend, je vader, je moeder, je zus of je cavia. En hoe het weer aansprong.

Illustratie: Maren Bruin